A Shell is az Office Gardent választotta

A világ egyik vezető energetikai vállalata, a Shell másfél szintre írt alá bérleti szerződést a GVA Robertson által képviselt Office Garden II irodaházban, ahol már olyan jó nevű bérlők találhatóak, mint a TATA Consultancy és a Syngenta, a Prímagáz, illetve a Geberit. Ezzel a tranzakcióval a ház bérbeadottsága elérte a 85 %-ot.

A Shell-t a tárgyalások során a  Jones Lang LaSalle (JLL) képviselte. Starmann Mária, a JLL bérlőképviseletekért felelős igazgatója elmondta: "Nagy megtiszteltetés volt egy olyan nemzetközi céget képviselni, mint a Shell.  A tárgyalások zökkenőmentesek voltak,  amihez hozzájárult a tulajdonos rugalmassága és a Shell helyi,  illetve regionális ingatlangazdálkodási csapatának profizmusa is. Sikerült gyorsan döntéseket hozni, és a tárgyalások eredményeként mind a bérlő mind a tulajdonos számára kedvező megállapodás született."

 A világ több mint 140 országában mintegy 102 ezer embert foglalkoztató Royal Dutch / Shell 1925 óta van jelen Magyarországon. Mára magyarországi benzinkút hálózata 243 állomást számlál, ahol a jó minőségű üzemanyagok mellett széleskörű szolgáltatásokat nyújt vásárlóinak.

 "A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk mellett cégünk fontosnak tartja, hogy munkavállalóink minőségi körülmények között dolgozhassanak, melybe nemcsak az irodaház műszaki jellemzői, hanem a környezetben található szolgáltatások is beletartoznak. Mindemellett az Office Gardenben az épület hatékonyságának köszönhetően 20 %-kal kisebb helyen elférünk, mint a jelenlegi irodánkban.” mondta el Erényi Balázs, a Shell Magyarország Igazgatóságának elnöke.

 "Az utóbbi két negyedévben a bérlői piac élénkülését tapasztaljuk. Ez főleg annak tudható be, hogy számos cég 2006-2008-as „boom” idején aláírt bérleti szerződése 2011-2012-ben jár le, ezért át kell gondolniuk, hogy a jelenlegi szervezeti struktúrájuknak megfelelő-e a mostani irodájuk. Mivel az irodaház építések leálltak és az újabbak elindításával nagyon óvatosak a fejlesztők, ezért a nagy cégeknek, akik egybefüggő, minőségi irodaterületeket keresnek egyre szűkülő választékkal kell szembesülniük. Az Office Garden mindkét épülete a válság időszakában került bérbeadásra: neves bérlőikkel és bérbeadási mutatóikkal átütő sikert értek el az irodapiacon. Az Office Garden II az átadását követő hatodik hónapban elérte 85%-os bérbeadottsági szintet, ami egyedülálló a jelenlegi túlkínálatos piacon. Az Office Garden első két épületének sikeres bérbeadása után bízunk abban, hogy a hamarosan elinduló harmadik fázis bérbeadása is eredményes lesz ." fűzte hozzá Tilki Róbert, a GVA Robertson ügyvezető igazgatója.

 "Nagyon örülünk, hogy az Office Gardennek sikerült egy újabb nagy nemzetközi cég szigorú követelményeinek megfelelnie. Az irodapark fejlesztésénél igyekeztünk olyan épületeket létrehozni, amelyek a kor követelményeinek messzemenőkig megfelelnek úgy, hogy a fenntartható fejlődést is szem előtt tartják, ugyanakkor a bérlőinknek ez ne jelentsen plusz költséget. Az első két épület sikerére alapozva 2011 nyarán megkezdjük a harmadik fázis építését, amelyik irodaházunk, ha lehet, még zöldebb lesz. " mondta el Torma Ignác, a GRT Group vezetője, az Office Garden irodapark fejlesztője.

Az Office Garden irodapark fejlesztője a II. ütemben is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatos technológiák alkalmazására. Az 0,00 g/év CO2 kibocsátású épület az egyedülálló energiatakarékos technológiáknak köszönhetően a piaci árakhoz képest átlagosan alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosít bérlőinek. Az irodapark területére az elektromos áram nagyfeszültségű formájában érkezik, így az elektromos áram díja jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos megoldást használó irodaházak esetében. Az épületben mind az autóval, mind a kerékpárral közlekedők számára nagyszámú parkolóhely áll rendelkezésre. A parkosított környezet, az irodaparkban található étterem és kávézó, a közelben levő üzletek és szolgáltatások mind az itt dolgozók hatékony munkavégzését segítik.

A tulajdonost a GVA Robertson képviselte, míg a bérlőt a Jones Lang LaSalle.
 

Forrás: GVA Robertson
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

12 - 60m²
2018. 08. 28.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Árkád Bevásárlóközpont Győr

Budai út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 50 €/m²/hó+áfa

Újbuda Tóváros-Kereskedelmi Központ

Kánai út 3. - Újbuda Tóváros-Kereskedelmi központ

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj3 - 8 €/m²/hó+áfa

Zsigmond Ház

Zsigmond tér 10

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj14 - 0 €/m²/hó+áfa

Gödöllő Retail Park

Köztársaság u. 85.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj3 - 10 €/m²/hó+áfa

M3 Outlet Center

Hajdú út 52.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Viza utca BF2

Viza u. 9.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső