A japán katasztrófa hatása a világra

A hatalmas erejű japán földrengés és az azt követő szökőár gazdasági hatásai már az európai ingatlanpiacot is elérték, hiszen a német Union Investment Real Estate befagyasztotta a UniImmo Global nevű nyílt végű ingatlanalapjának kifizetéseit a japán katasztrófára hivatkozva.

A német nyílt végű alap ugyanis a katasztrófa óta még nem tudott érdemi értékbecslést elvégezni a tokiói ingatlanjain. Kérdés, hogy milyen további globális ingatlanpiaci következményei lehetnek a természeti csapásnak. Várható -e, hogy újabb befagyasztási hullám indul majd el a német nyílt végű ingatlanalapok között? Milyen hatások várhatóak a globális ingatlanbefektetési piacon?

Bár nyilvánvalóan korai lenne kijelenteni, hogy a veszély már elmúlt, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy más német nyílt végű ingatlanalapok nem követik az egyik legnagyobb piaci szereplő, az Union példáját. Az Union bejelentésekor első piaci reakcióként sokan attól féltek, hogy újabb befagyasztási hullám indulhat be az európai - és különösen a közép-európai - ingatlanbefektetési piac szempontjából kulcsfontosságúnak tekinthető nyílt végű ingatlanalapok között. A több sebből vérző szektornak különösen rosszkor jönne egy újabb likviditási krízis.

Tovább a Resourceinfo.hu cikkére.

Forrás: ReSource
Tartalmi partnerünk az 

Üzlethely ajánló

Tatabánya üzlethelyiség

Ságvári út 49.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7 - 0 €/m²/hó+áfa

Árkád Bevásárlóközpont Győr

Budai út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 50 €/m²/hó+áfa

Arcadia

Aradi u. 16.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj4 - 0 €/m²/hó+áfa

Corvin Bevásárlóközpont

Futó u.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

JÁVA KÁVÉZÓ

Puskás Tivadar u.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Óbuda - Kecske köz

Kecske köz

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj12 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső