Befejeződött az Ady Endre út felújítása Kispesten

Az Ady Endre út felújítása a fővárosi önkormányzat finanszírozásában, nettó 542 millió forintból készült el. Kispest fontos közlekedési útvonala két ütemben újult meg.

A 2013-as első ütemben a Határ út felé vezető oldalon egykilométeres útszakaszt építettek újjá, kerékpársávot létesítettek a Határ út és a Baross utca között, kapcsolódva a már meglévő kerékpárutakhoz. A belváros felé vezető szakaszon a járdát kicserélték, szintjét lesüllyesztették, a vakok és gyengén látók számára taktilis jeleket helyeztek ki. Új gyalogátkelőhelyeket alakítottak ki az Ady Endre út és Corvin körút kereszteződésében, és a közvilágítás karbantartását is elvégezték.


Ady Endre útFelújították a 42-es villamos két megállóját: Hungária út és a Corvin körút-Határ út irányába a megállók egy méterrel szélesebbek lettek, szinte síkba hozva a villamos legalsó lépcsőfokával, könnyebbé téve ezzel a felszállást.
 

A villamosmegállóknál az átkelőhelyeknél középszigetek épültek. A villamospályát gömbsüvegsor választja el a közúti közlekedéstől. A 42-es villamos vonalán összesen 660 vágányméter hosszan teljes vágánypanelcserét végeztek el.


A második ütemben a kifelé vezető szakaszt újították fel. A teljes pályaszerkezet cseréjével megújult az útpálya és a járdafelületek és kerékpárutat alakítottak ki a járda mellett a Baross utca és a Hungária út között. A gyalogátkelők is akadálymentesek lettek. A felújított Ady Endre úton hétfőtől a 42-es villamos mellett a közúti forgalom is zavartalanul haladhat mindkét irányba.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

30 - 80m²
2018. 06. 20.
100 - 120m²
2018. 05. 11.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

AREX fm - 1123 BUDAPEST, ALKOTÁS ÚT 15.

Alkotás út 15

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 14 €/m²/hó+áfa

Árkád Bevásárlóközpont Győr

Budai út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 50 €/m²/hó+áfa

R40 üzlethelység

Rákóczi u. 40.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 20 €/m²/hó+áfa

Kinizsi utcai üzlet

Kinizsi u. 21-25.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 0 €/m²/hó+áfa

Párkány utca DF2

Párkány utca 8

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj16 - 0 €/m²/hó+áfa

Art\'otel Budapest

Corvin tér 2-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső