Befejeződött az Ady Endre út felújítása Kispesten

Az Ady Endre út felújítása a fővárosi önkormányzat finanszírozásában, nettó 542 millió forintból készült el. Kispest fontos közlekedési útvonala két ütemben újult meg.

A 2013-as első ütemben a Határ út felé vezető oldalon egykilométeres útszakaszt építettek újjá, kerékpársávot létesítettek a Határ út és a Baross utca között, kapcsolódva a már meglévő kerékpárutakhoz. A belváros felé vezető szakaszon a járdát kicserélték, szintjét lesüllyesztették, a vakok és gyengén látók számára taktilis jeleket helyeztek ki. Új gyalogátkelőhelyeket alakítottak ki az Ady Endre út és Corvin körút kereszteződésében, és a közvilágítás karbantartását is elvégezték.


Ady Endre útFelújították a 42-es villamos két megállóját: Hungária út és a Corvin körút-Határ út irányába a megállók egy méterrel szélesebbek lettek, szinte síkba hozva a villamos legalsó lépcsőfokával, könnyebbé téve ezzel a felszállást.
 

A villamosmegállóknál az átkelőhelyeknél középszigetek épültek. A villamospályát gömbsüvegsor választja el a közúti közlekedéstől. A 42-es villamos vonalán összesen 660 vágányméter hosszan teljes vágánypanelcserét végeztek el.


A második ütemben a kifelé vezető szakaszt újították fel. A teljes pályaszerkezet cseréjével megújult az útpálya és a járdafelületek és kerékpárutat alakítottak ki a járda mellett a Baross utca és a Hungária út között. A gyalogátkelők is akadálymentesek lettek. A felújított Ady Endre úton hétfőtől a 42-es villamos mellett a közúti forgalom is zavartalanul haladhat mindkét irányba.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Andrássy úti üzlethelyiség

Andrássy út 40-42.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj45 - 60 €/m²/hó+áfa

Gödöllő Retail Park

Köztársaság u. 85.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj3 - 10 €/m²/hó+áfa

Szentendrei üzlet

Paprikabíró u.2

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Győr Interspar

Fehérvári út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj9 - 15 €/m²/hó+áfa

Viza utca AF3

Viza utca 9

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

Újbuda Tóváros-Kereskedelmi Központ

Kánai út 3. - Újbuda Tóváros-Kereskedelmi központ

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj3 - 8 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső