Befejeződött az Ady Endre út felújítása Kispesten

Az Ady Endre út felújítása a fővárosi önkormányzat finanszírozásában, nettó 542 millió forintból készült el. Kispest fontos közlekedési útvonala két ütemben újult meg.

A 2013-as első ütemben a Határ út felé vezető oldalon egykilométeres útszakaszt építettek újjá, kerékpársávot létesítettek a Határ út és a Baross utca között, kapcsolódva a már meglévő kerékpárutakhoz. A belváros felé vezető szakaszon a járdát kicserélték, szintjét lesüllyesztették, a vakok és gyengén látók számára taktilis jeleket helyeztek ki. Új gyalogátkelőhelyeket alakítottak ki az Ady Endre út és Corvin körút kereszteződésében, és a közvilágítás karbantartását is elvégezték.


Ady Endre útFelújították a 42-es villamos két megállóját: Hungária út és a Corvin körút-Határ út irányába a megállók egy méterrel szélesebbek lettek, szinte síkba hozva a villamos legalsó lépcsőfokával, könnyebbé téve ezzel a felszállást.
 

A villamosmegállóknál az átkelőhelyeknél középszigetek épültek. A villamospályát gömbsüvegsor választja el a közúti közlekedéstől. A 42-es villamos vonalán összesen 660 vágányméter hosszan teljes vágánypanelcserét végeztek el.


A második ütemben a kifelé vezető szakaszt újították fel. A teljes pályaszerkezet cseréjével megújult az útpálya és a járdafelületek és kerékpárutat alakítottak ki a járda mellett a Baross utca és a Hungária út között. A gyalogátkelők is akadálymentesek lettek. A felújított Ady Endre úton hétfőtől a 42-es villamos mellett a közúti forgalom is zavartalanul haladhat mindkét irányba.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk az 

Üzlethely ajánló

Párkány utca DF3

Párkány utca 8.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj15 - 0 €/m²/hó+áfa

Europeum

Blaha Lujza tér 3-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj20 - 99.99 €/m²/hó+áfa

AREX fm - Budapest, Király utca 52

Király utca 52

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj12 - 13 €/m²/hó+áfa

ETO Park Élményközpont

Nagysándor József utca 31.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

Blaha Lujza térnél

József krt.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj21 - 0 €/m²/hó+áfa

Budafoki út

Budafoki út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső