Corvin Bevásárlóközpont mélygarázsa

A CORVIN SÉTÁNY projekt az utóbbi évben befejezett ingatlan beruházások közül sok minőségi és mennyiségi paramétere tekintetében a legnagyobb léptékű. A 2010 októberében átadott építmény mélygarázsa a hazai örök ranglistán a 6. helyre futott be.

Az 1259 férőhelyes mélygarázs tartozik az építészeti adottságok miatt szükséges - beépített automatika elemek számát tekintve az elsők között van.  A 3 db tároló szint nagyjából azonos hasznos alapterülettel lett megépítve. Ebből 2 szint közparkolóként a bevásárló és szórakoztató központ vendég forgalmát, a legalsó szint az épülettömbben működő irodák ügyfél és dolgozói forgalmát hivatott kielégíteni. A később átadandó lakótömbhöz saját használatú mélygarázsok épülnek.

A parkolástechnikai rendszer megvalósítására a SWARCO HUNGARIA Kft (a Signelit ZRt jogutódja) kapott megbízást. A hazai épített parkolókra jellemző gyermekbetegségek a kivitelezés folyamán hamar kiderültek: a forgalom- és rendszertechnikai tervrész nem volt minden részletében kidolgozva és nem mindig voltak egymással, valamint az egyéb szakágak terveivel összhangban. Ezért a kivitelezéssel párhuzamosan tervezési munka is folyt. A kezdeti nehézségek ellenére az eredmény bátran felvállalható.
 
A tároló szintek szektorainak eltérő színű festése kellemes miliőt teremt és a pillérek rasztereinek számozásával együtt segíti az autó könnyű megtalálását. A tájékozódást segítik az irányhelyesen festett gyalogos közlekedő utak (parkolás után a nyilak a legközelebbi lépcsőházhoz vezetik a gyalogost) és távozáskor a szektorokat előjelző táblák. Távozáskor az utazási célnak megfelelő kijárat kiválasztása már némi helyismeretet igényel. A kijárat elérésének legrövidebb útvonalát a tájékoztató táblákon kívül a közlekedő útvonalak burkolatának eltérő színezése is segíti.

 
A tároló szintek közötti közlekedésre 1-1egyenes rámpa áll rendelkezésre. Az eltérő funkciójú legalsó szint forgalmát további 1-1 sorompós állomás ellenőrzi. Érdekesség, hogy a nagy forgalmú időszakokban ez a szint is közforgalmú funkciót kap.

Forrás: Parkonet.com
Tartalmi partnerünk az 

Üzlethely ajánló

Premier Outlets Center

Budaörsi út 4.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ETO Park Élményközpont

Nagysándor József utca 31.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

Viza utca AF3

Viza utca 9

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

Andrássy úti üzlethelyiség

Andrássy út 40-42.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj45 - 60 €/m²/hó+áfa

Art\'otel Budapest

Corvin tér 2-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8 - 0 €/m²/hó+áfa

AREX fm - Szeged Dugonics tér

Dugonics tér 11

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső