Friss hír: megújul a Szabadság téri volt MTV székház

A Tőzsdepalotaként is ismert épület felújításáról több alkalommal is olvashattunk az elmúlt években. Ez most friss hír, az MTI-től.

MTV székházMTV székház külső A kanadai Tippin Corporation magyar leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. megkezdte a volt tévészékházként ismert épület 100 millió eurós felújítását. A 35 ezer négyzetméternyi irodába és kereskedelmi létesítménybe 2017-ben költözhetnek be a bérlők.

 

A felújítás első szakaszában bontási munkálatokat terveznek, válaszfalakat, álmennyezeteket távolítanak el, és a széles folyosókból irodákat választanak le. Jövőre a komolyabb - utólag beépített vasbeton - szerkezeteket bontják el, majd elkezdik az építést is.

 

A földszint megnyílik az utca felé, itt kávéház, étterem és üzletek lesznek. A korábban is irodaként szolgált területek változatlan funkciót kapnak. Beépítik a tetőteret is, és a két tőzsdeteremből - az északi volt az értéktőzsde, míg a déli ugyanilyen tér az árutőzsde - szintén irodák lesznek.
 

Az épület hátsó - a Nádor utca felőli - bejáratát is megnyitják. A Szabadság-tér felőli bejáraton át a turisták számára látogathatóvá teszik az aulát.  A Tőzsdepalotát lassan egy évtizede 4,5 milliárd forintért vásárolta meg a Tippin Corporation.  Az eredeti tervek szerint 2011-re végeztek volna a felújítással, de a gazdasági válság miatt a beruházást elhalasztották. A felújított ingatlan átadása 2017-re várható. A Tőzsdepalotát Alpár Ignác tervezte, és 1905-ben készült el.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 600m²
2020. 11. 27.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Zala Park

Balatoni út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Savoya Park Bevásárlóközpont

Hunyadi János út 19.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj14 - 22 €/m²/hó+áfa

BKS Üzletház

Őszike u. 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj5 - 0 €/m²/hó+áfa

AREX fm - Szeged Dugonics tér

Dugonics tér 11

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

Tatabánya üzlethelyiség

Ságvári út 49.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7 - 0 €/m²/hó+áfa

Cézár Ház

Visegrádi u. 74.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 13 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső