Ingatlanpiaci felmérés szerint a portugálok győznek a fociban az EB-n

Portugália -, mely jelenleg a FIFA rangsorában az 5. helyen áll - az esélyes a győzelemre a hamarosan kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságon – állítja a Jones Lang LaSalle, ingatlan piackutatási adatokra hivatkozva.

Annak ellenére, hogy a hírhedt B csoportban játszanak Németországgal, Hollandiával és Dániával, az előző Európa-bajnokságok idején regisztrált ingatlanpiaci mutatók vizsgálata szerint arra lehet következtetni, hogy Portugáliának van a legnagyobb esélye a győzelemre, Horvátország pedig a második helyezésre számíthat.

A különböző ingatlanpiaci fundamentumok (befektetések megtérülése, bérleti díjak, kihasználatlansági mutatók) alapján az évek óta alulteljesítő Anglia várhatóan csak a közép-döntőkig jut el, Oroszországgal egyetemben.

Meglepetésszerű, de az Európa- és világbajnok spanyolok és a torna specialistái, a németek, bár esélyesnek tartják őket a győzelemre, mégsem valószínű, hogy a csoportmérkőzéseken túl jutnának. Mindkettő csapat vereséget szenvedhet olyan ellenfelektől, amelyek különféle ingatlanpiaci fundamentumokkal rendelkeznek.

Valószínűleg a hazai pálya előnye sem segít sokat idén. A verseny házigazdái, Lengyelország és Ukrajna, a FIFA ranglista végén (65. és 50. helyen) álló csapatai nem valószínű, hogy tovább jutnának a csoport mérkőzéseken.

Robert Stassen, a Jones Lang LaSalle EMEA régiójának tőkepiaci piackutatási vezetője elmondta: „Bár a világ szeme olyan futball sztárokra szegeződik, mint Ronaldo, Rooney és Robben, az ingatlanpiaci alapok vizsgálatakor meglepő párhuzamokat fedezhetünk fel a régebbi bajnokságok eredményeit tekintve. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanpiaci teljesítményt és előrejelzéseket akár úgy is értelmezhetjük, hogy mi fog történni a futball pályán. Nyilván csak játék a fantáziával, de segíthet megjósolni az eredményeket és rámutat arra,hogy mennyire fontos megérteni az ingatlanpiacok teljesítményét.”     

Forrás: JLL
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

100 - 120m²
2018. 05. 11.
10 - 50m²
2018. 04. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

M3 Outlet Center

Hajdú út 52.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Art\'otel Budapest

Corvin tér 2-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8 - 0 €/m²/hó+áfa

BKS Üzletház

Őszike u. 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj5 - 0 €/m²/hó+áfa

Csaba Center

Andrássy út 37-43.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

M1 Outlet Center

Outlet-City

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj9 - 40 €/m²/hó+áfa

Prestige Towers

Meder u. 8.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj15 - 20 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső