Itt vannak a legolcsóbb lakások

Győr, Debrecen és Kecskemét a három legdrágább megyeszékhely, egyre vonzóbbak a városhoz közeli olcsóbb települések - derül ki az OTP Értéktérkép megyei ingatlanpiaci elemzéséből.

A Óriási a különbség az egyes megyék ingatlanpiacának tavalyi teljesítménye között - derül ki az OTP Ingatlanpont által publikált  OTP Értéktérképből. Bács-Kiskunban és Győr-Moson-Sopron megyében egyebek mellett az autóipari beruházások pezsdítették fel a piacot, Somogyban és Veszprémben a balatoni ingatlanok húzták fel az átlagárat, Nógrádból viszont gyakorlatilag eltűntek a vásárlók, de nagyot esett Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a kereslet.

A legjobban, 10 százalék feletti bővüléssel Tolnában, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékben pörgött az ingatlanpiac, míg a legnagyobb, tíz százaléknál is nagyobb mértékű forgalomesés Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben volt tapasztalható 2011-ben.

A megyeszékhelyek közül Győrben, Debrecenben és Kecskeméten voltak a legmagasabbak az ingatlanárak, míg Miskolcon, Tatabányán, Salgótarjánban volt a legnyomottabb az árszint.

Több magyarországi városban megélénkült a kereslet az albérletek iránt. Az élénkülés Győrben a munkahelyteremtő beruházásoknak, Sopronban az Ausztriába dolgozni járó ingázóknak, Debrecenben pedig a több mint 30 ezer egyetemistának köszönhető. Győrben az átlagosan havi 50-70 ezer forintért kínált lakások bérbeadási sebessége hónapon belüli, Debrecenben pedig a kiadásra megvásárolt lakások jó áron és gyorsan, gyakran a budapesti árak felett kelnek el az albérleti piacon.

Egy többen keresnek a megyeszékhelyek 10-20 kilométeres körzetében fekvő településeken ingatlant. Itt akár akár 30-40 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek az árak. Baranya megyében például a kiköltözéseknek köszönhető a komlói lakáspiac élénkülése. A városban már 3 millió forint körül lehet olyan méretű és állapotú panellakást kapni, amelyhez hasonlóért például Pécsett 5-6 millió forintot kérnek.

Hasonlóak a tapasztalatok Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnok környékén is. A város agglomerációjának tekinthető településeken keresettek a 80-100 négyzetméteres, kis telken fekvő családi házak, amelyeknél szintén jelentősebb az árkülönbség a megyeszékhelyi, hasonló adottságú ingatlanokhoz képest.

 

 

 

A C

 

e

A C

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 2000m²
2021. 01. 16.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Kinizsi utcai üzlet

Kinizsi u. 21-25.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 0 €/m²/hó+áfa

M1 EXPO Kereskedelmi Központ

Keleti út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

Budafoki út

Budafoki út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Viza utca AF3

Viza utca 9

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

Viza utca BF2

Viza u. 9.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

Csaba Center

Andrássy út 37-43.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső