Mit ér egy gabonasiló, ha már nem használják?

A Koppenhágai kikötőben egy sor ipari épületet újítanak fel, létrehozva ezzel egy teljesen új környezetet. A beruházás részeként az ipari silókat modern ingatlanokká alakítják, amelyek közül a legnagyobb egy lakó és közterületi ház lesz.

Koppenhága The SiloA COBE által tervezett The Silo a legmagasabb épülete a fejlesztésnek és egyben meghatározó eleme a tájnak.  A terv szerint a földszinten és a legfelső szinten közösségi tereket hoznak létre és arra bátorítják Koppenhága lakosait, hogy vegyék használatba az ingatlant.

 

A tervező ezt azért tartja helyénvalónak, mert Nodhavnen és Koppenhága lakosai számára a Silo egy nagyon jól ismert ikonikus épület. A volt gabonatároló egyúttal a legnagyobb ipari épület Nodhavnen területén, az ipari tájkép fontos tereptárgya, itt találkozik Öresund Koppenhágával.

 

A valamikori gabonasilóban negyven lakás készül el, egyeseknek belmagassága eléri a nyolc métert is. A lakások mérete a nyolcvan négyzetméterestől egészen a többszintes, nyolcszáz négyzetméteresig terjed. A tizenhét szintes épület hatvankét méter magas, minden lakásból egyedülálló panoráma nyílik. Az épület eredeti durva ipari stílusát a tervezők gondosan megőrzik és modern elemekkel egészítik azt ki.

Forrás: World Architecture News
Tartalmi partnerünk az 

Üzlethely ajánló

Szépség szalon

Dózsa György tér 1/a

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 0 €/m²/hó+áfa

Mozsár Trade Center - üzletek

Mozsár u. 16.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

Szentendrei üzlet

Paprikabíró u.2

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Kálvin tér

Kálvin tér

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj64 - 0 €/m²/hó+áfa

Zala Park

Balatoni út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Belváros-Lipótváros

Arany J. u

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső