Nagyratörő tervek a Váci úton

Újabb fázisához érkezett a fővárosi Váci Greens irodakomplexum fejlesztése. A "C" épület már szerkezetkész, átadása 2015 nyarán várható, valamint megkezdődtek a "B" épület munkálatai is. A tavaly augusztusban átadott, szinte teljes kihasználtsággal működő "A" épülettel együtt összesen több mint 58 000 négyzetméternyi irodaterületet kínál majd a Váci Greens 2016-tól.

A "C" épület a fejlesztési terület északkeleti részén épül, átadása 2015 nyarán várható és 18 200 négyzetméternyi irodaterületet kínál majd. A hat emeletből jelenleg a felső háromra, valamint a földszintre írtak alá előbérleti szerződést. A "B" épület kivitelezése is zajlik, a telek délkeleti részén, befejezése 2015 karácsonyára várható, összesen 24 500 négyzetméternyi irodaterülettel. A "B" épület bérlésére konkrét szerződést még nem írtak alá, így a fejlesztés spekulatív jellegűnek tekinthető, az Atenor Groupnál azonban optimisták, már csak azért is, mert a jelenlegi bérlői kör várhatóan még nagyobb területre tart majd igényt a közeljövőben. 

 

Nagyratörő tervek a Váci úton

A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Ha mindhárom épület elkészül, összesen több mint 58 000 négyzetméternyi irodaterületet kínál majd a Váci Greens komplexum, a fejlesztés azonban itt nem áll meg. Nemrég megérkeztek a telek északnyugati sarkába tervezett "D" épület látványtervei, a következő lépés pedig az építési engedély megszerzése lesz. A négy épület tömbjétől északra pedig már az "E" épület számára kijelölt telek is rendelkezésre áll. 

 

A Váci Greens komplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM "Excellent" minősítést 2011-ben. Az irodaházakon belüli zöld megoldások mellett az irodapark közepén egy mintegy 3000 négyzetméteres közösségi tér jön majd létre, melyet nem csak az irodaház dolgozói használhatnak. Az épületek belső földszinti egységeiben vendéglátó is egyéb kereskedelmi egységek is helyet kapnak majd. Az egyik jelentős bérlő, a GE például felmérte alkalmazottai körében, hogy milyen létesítményeket látnának szívesen, a legtöbben pedig egy fitneszközpont megnyitása mellett tették le voksukat. 

 

A Váci Greens fejlesztés jelenlegi állapotát bemutatni kívánó sajtótájékoztatón Borbély Zoltán, az Atenor projektigazgatója elmondta, véleménye szerint a hatékonyságnak köszönhető a komplexum irodaházainak magas kihasználtsága. A rendkívül alacsonynak tekinthető üzemeltetési költség mellett a Váci Greens népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy egy olyan időszakban kezdődött meg a fejlesztés, amikor szinte senki más nem akart Budapesten új irodaházat építeni, az azóta eltelt években pedig jelentős új igény lépett fel jó minőségű fővárosi irodákra (pl. a gyorsan mozgó SSC-k által) - véli a projektigazgató. Borbély Zoltán szerint elképzelhető, hogy az Atenor Group a Váci Greens kedvező tapasztalati láttán újabb budapesti irodafejlesztésbe kezd.

Forrás: Portfolio.hu
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 2000m²
2021. 01. 16.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Kálvin tér

Kálvin tér

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj64 - 0 €/m²/hó+áfa

AREX fm - Miskolc Corvin u. 7

Corvin utca 7

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj12 - 13 €/m²/hó+áfa

Cézár Ház

Visegrádi u. 74.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 13 €/m²/hó+áfa

Family Center Mohács

Pécsi út 61.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7 - 10 €/m²/hó+áfa

Viza utca AF3

Viza utca 9

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 0 €/m²/hó+áfa

Csaba Center

Andrássy út 37-43.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső