Okos zármegoldás a Green House-ban

Elektromechanikus zárak használatával csökkenti energiafogyasztását a február végén hivatalosan is átadott Green House zöld irodaház. Az ASSA ABLOY megoldásával felszerelt irodaházi ajtók egyszerre funkcionálnak tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontként úgy, hogy alapesetben semmilyen áramfogyasztást nem generálnak, amely éves szinten több százezer forint megtakarítást jelent.

 A hagyományosan alkalmazott zárfogadókkal és síktapadó mágnesekkel szemben az ASSA ABLOY által forgalmazott elektromechanikus zár képes egyszerre kezelni a tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontokat, így nincs szükség három különböző zártípus telepítésére. „Környezetvédelmi szempontból ennél is fontosabb, hogy míg a fordított működésű zárfogadók állandó áramellátást igényelnek – alapesetben is –, addig az ABLOY elektromechanikus zárak alaphelyzetben nulla energiafogyasztással működnek. Ez egy olyan zöld projekt esetében, mint a LEED Platinum minősítéssel rendelkező Green House irodaház ingatlanfejlesztése, kiemelkedő szempont volt a tervezés során” – mondta el Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője. Az ABLOY elektomechanikus zárak további előnye, hogy bármely beléptető rendszerbe integrálhatóak, többek között ezért választották ezt a megoldást az ASSA ABLOY korábbi partnerei is, köztük az OTP Bank és a Nokia, illetve a Skanska előző projektje, a Népliget Center.  „Kezdetben kicsit tartottunk attól, hogy az elektromechanikus zárak bonyolultsága nehézségeket okoz majd a telepítésben, azonban az ASSA ABLOY szakemberivel történő műszaki egyeztetések végig gyorsan és szakszerűen zajlottak, így semmi probléma nem volt” – mondta el Deák Attila, az Inside Kft. ügyvezetője, a Green House irodaház egyik kivitelezője.

 

Rugalmasság és szakértelem a telepítésben is

 

A 18 milliós projekt keretében az elektromechanikus zárak mellett csúszósínes ajtócsukókkal és automata forgóajtókkal szerelték fel Budapest egyik legzöldebb irodaházát, illetve az épületen belüli belépési jogosultságokat kezelő főkulcsrendszert is a skandináv anyavállalatú ASSA ABLOY alakította ki. „A főkulcsrendszer kialakításában rendkívül praktikus volt, hogy az ASSA ABLOY többféle megoldást is kínált különböző árkategóriákban. Emellett jelentősen megkönnyítette a dolgunkat, hogy az alapkiépítést követően az ASSA ABLOY szakemberei állandó rendelkezésre állással segítették a főkulcsrendszer bérlők igényeire szabott kialakítását” – emelte ki Deák Attila. – „Emellett piaci kapcsolataik révén a forgóajtók telepítése kapcsán felmerült nehézségeket is rendkívül gyorsan és rugalmasan megoldották, ami nem kis előnyt jelent egy ilyen kaliberű projektnél” – tette hozzá a szakember.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 600m²
2020. 11. 27.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Savoya Park Bevásárlóközpont

Hunyadi János út 19.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj14 - 22 €/m²/hó+áfa

Szombathely üzlethelyiség

Dolgozók útja 1/A.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7 - 0 €/m²/hó+áfa

Europeum

Blaha Lujza tér 3-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj20 - 99.99 €/m²/hó+áfa

Viza utca BF4

Viza utca 9.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj11.92 - 0 €/m²/hó+áfa

Óbuda - Kecske köz

Kecske köz

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj12 - 0 €/m²/hó+áfa

Szentendrei üzlet

Paprikabíró u.2

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső