Óriási javulás Magyarország beosorolásában

Az év első három hónapja során a magyar állam csődkaldkockázatát jelző (5 éves) CDS-felár 125 bázisponttal (32%-kal) csökkent. Ezzel Magyarország globális szinten a hatodik legnagyobb javulást tudja felmutatni a kockázati megítélés tekintetében és már nem sorolható a világ 10 legkockázatosabb állama közé - derül ki a Markit most kiadott jelentéséből.

Ismét megjelent a Markit államcsőd kockázatokat rangsoroló negyedéves elemzése, amely a szuverén CDS piac elmúlt hónapokban mutatott fejleményeit vizsgálja. Ezek a számok pontosan mutatják be a pénzügyi piacok által feltételezett országkockázatokat - írta Gavan Nolan, a londoni adatszolgáltató cég elemzője.

A friss összeállításból kiderül, hogy a 10 legnagyobb javulást produkáló ország közül 9 európai állam, és ezen belül 7 ország az euróövezetből került ki. Az első három hónapban az osztrák állam 5 éves CDS-felára csökkent a legnagyobb mértékben: tavaly év vége óta 40 bázisponttal esett (március végére 60 bázispontra). A képzeletbeli dobogó második helyén végzett Olaszország, miután országkockázati felára 88 bázisponttal csökkent, ezalatt Belgium CDS-felára 81 bázisponttal került lejjebb.

Magyarország sem panaszkodhat a Markit rangsora alapján: a magyar CDS-felár (32,2%-kal!) 125 bázisponttal 263 bázispontra esett az első negyedév végére. Mint ismert, a magyar mutató azóta még tovább csökkent, múlt pénteken 246 bázisponton is megfordult (hétfőn 236 bázispont környékén járt), ami tavaly május óta a legalacsonyabb érték.

Tovább a Portfolio.hu cikkére

Forrás: Portfolio.hu
Tartalmi partnerünk az 

Üzlethely ajánló

Újbuda Tóváros-Kereskedelmi Központ

Kánai út 3. - Újbuda Tóváros-Kereskedelmi központ

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj3 - 8 €/m²/hó+áfa

Budafoki út

Budafoki út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

AREX fm - 1123 BUDAPEST, ALKOTÁS ÚT 15.

Alkotás út 15

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj13 - 14 €/m²/hó+áfa

Europeum

Blaha Lujza tér 3-5.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj20 - 99.99 €/m²/hó+áfa

Párkány utca DF3

Párkány utca 8.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj15 - 0 €/m²/hó+áfa

Virágbolt a pesterzsébeti temetőnél

Temető sor

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj9 - 9.2 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső