Új tulajdonosa van a Párisi Udvarnak

Tegnap, zárt ülésen döntött az V. kerület önkormányzata a Belváros egyik legszebb épületének, a Párisi Udvarnak az eladásáról. A Város Szíve blog értesülései szerint a vevő a Párizs Property Kft., mely 2,1 milliárd forintot fizet a régóta üresen álló műemlék ingatlanért.

Párizsi Udvar - Wikimedia Commons2010-ben úgy volt, hogy az SCD Group veszi meg az önkormányzati tulajdonban levő, régóta kihasználatlan Párisi Udvar épületét a déli Klotild Palotával és a Szent István tér 15-tel együtt. A cég végül a szerződést, a gazdasági válságra hivatkozva nem írta alá.

 

Tavaly nyáron vett új fordulatot az ügy, amikor ez az épület is belekerült abba a négy belvárosi műemlék ingatlanból álló csomagba, amit a polgármester együtt kívánt értékesíteni.

 

Legutóbb külön-külön hirdették meg újra a négy műemléket, végül tegnap a Párisi Udvar esetében zárt ülésen eredményt hirdettek - számolt be a blog.

 

Az 1913-ban átadott eklektikus stílusú ház bankszékháznak épült, a földszinti passzázson üzletsor, fölötte helyezték el az irodákat, a felső szinten lakásokat alakítottak ki. A tégla- vasbeton épülethez az üveget Róth Miksa, a kerámia díszburkolatokat Zsolnai gyára szállította.

 

Az épület elhanyagoltsága ellenére is rendkívül látványos helyszíne volt a  Suszter, baka, szabó, kém angol-francia-német thriller kulcsjelenetének.

Forrás: Portfolio.hu
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 600m²
2020. 11. 27.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Buy-Way Dunakeszi

Nádas u. 8. (Auchan Tópart)

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj9 - 15 €/m²/hó+áfa

ETO Park Élményközpont

Nagysándor József utca 31.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 20 €/m²/hó+áfa

Premier Outlets Center

Budaörsi út 4.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Arcadia

Aradi u. 16.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj4 - 0 €/m²/hó+áfa

Szentendrei üzlet

Paprikabíró u.2

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Family Center Mohács

Pécsi út 61.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7 - 10 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső