Új üzletág vezető a GVA Robertson kiskereskedelmi részlegén

Bárkányi Loránd személyében új üzletág vezető kezdte meg munkáját a GVA Robertson kiskereskedelmi részlegének élén. Loránd tulajdonosi részről érkezett, korábban a Tesco Global Áruházak Zrt-nél az áruházi üzletsorok, illetve a Tesco Expressz boltokhoz kapcsolódó üzlethelyiségek nyitásáért felelt.

A Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomáját követően jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem okleveles ingatlanszakértői szakképzésén vesz részt. A képzés végeztével célja, hogy rövid időn belül tagja legyen az Ingatlanszakértők Angol Királyi Intézetének (Royal Institute of Chartered Surveyors - RICS).
 


Az ingatlanpiacon általában tanácsadói oldalról mennek el a fejlesztők, tulajdonosok irányába. Az Ön döntését mi motiválta?Az előző munkahelyemnél a tulajdonosi oldalról sikerült megismernem a retail szektor sajátosságait. Az elmúlt években a kiskereskedelmi ágazatban szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalat segített abban, hogy a válság kapcsán megváltozott gazdasági környezet kihívásaira is rugalmasan és eredményesen tudjak reagálni. Most lehetőségem adódott, hogy a meglévő tapasztalati tőkét átültessem és felhasználjam a tanácsadói oldalon és képviseljem a bérbeadókat, vagy adott esetben a bérlőket. A GVA Robertson meghatározó szereplője a magyar ingatlanpiacnak, az üzleti életben elért eredményeik és a partnereik részéről érkező pozitív visszajelzések is megerősítették a választásomat. A döntésemet az előbbiek, de elsősorban az eddigiektől valamelyest eltérő szakmai kihívás határozta meg.Milyen lehetőségeket lát a kiskereskedelmi ingatlanok piacán?


A tavalyi és az azt megelőző évben bekövetkezett jelentős átlag bérleti díj csökkenés után elmondható, hogy idén már stagnáltak a bérleti díjak a kiskereskedelmi piacon. Eddigi tapasztalataim alapján 2010 második felében ugyan kis mértékben, de nőtt az érdeklődés az üzlethelyiségek bérlése iránt, nagyobb üzletnyitási kedv jellemzi a kereskedőket. A frekventált helyszíneket illetően továbbra is jelentős az érdeklődés és az üzletnyitási szándék, de itt is elvárják a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb bérleti kondíciókat. 2011-ben a jelentősebb fővárosi fejlesztések (Váci1, KÖKI Terminál) mellett néhány vidéki bevásárlóközpont átadását is tervezik, melyek élénkítő hatással lesznek a piacra. Nem könnyű prognosztizálni, de a piaci résztvevők magatartása és visszajelzései alapján elmondható, hogy a kiskereskedelmi ingatlanok piacán a következő év elé valamivel derűlátóbban nézhetünk.

Forrás: GVA Robertson
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Párkány utca DF2

Párkány utca 8

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj16 - 0 €/m²/hó+áfa

Agria Park

Törvényház u. 4.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

Cézár Ház

Visegrádi u. 74.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 13 €/m²/hó+áfa

Budafoki út

Budafoki út

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Mozsár Trade Center - üzletek

Mozsár u. 16.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

Árkád Bevásárlóközpont Győr

Budai út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 50 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső