Zöld irodába költözik a National Instruments

Az Infopark LEED minősítésű „E” épületébe költözött a National Instruments Hungary Kft. A mérés, irányítás és automatizálás területén piacvezető vállalat 2012 január végén vette birtokba 1500 m2-nyi területű irodáját. Ezzel a bérleti szerződéssel 75%-ra emelkedett az irodaépület bérbeadottsági szintje.

A National Instruments Hungary Kft. (NI) egy globális szoftver és hardvergyártó multinacionális nagyvállalat magyarországi leányvállalata és egyben kelet-európai régiós központja. Az NI kínálta megoldásokat teszt, irányítás- és méréstechnikai, valamint beágyazott tervező alkalmazások területén használhatják a kutatók és mérnökök. A National Instruments Hungary Kft., a vállalat kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó központja, idén januárban költöztette székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, melyről a National Instruments úgy gondolja, megfelelő otthonául fog szolgálni magyarországi irodájának és kelet-európai régiós központjának.

 

Az elmúlt évtizedben a National Instruments kelet-európai régiója néhány a régióban elszórtan elhelyezkedő kereskedelmi irodából egy regionális szervezetté nőtte ki magát, amely immáron 13 országnak nyújt támogatást és melynek központja Budapesten van. A költözés a National Instruments kelet-európai régiójának az elmúlt évtizedben végbement folyamatos, stabil növekedésének és sikerének az eredménye is. Az előzőnél nagyobb méretű, új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására, a további bővülésre és munkaerő felvételre.

 

Az NI évről évre részt vesz a Legjobb Munkahely Felmérésben, ahol mindig a lista felső harmadában szerez helyezést. „Tapasztalatunk szerint a dolgozói elégedettség sokban függ a mindennapos munkakörnyezet minőségétől. Az Infopark „E” épületének környezettudatos megoldásai kiemelik a házat a mai irodapiaci kínálatból, ezért döntöttünk a zöld irodaház mellett.”- mondta Novák Tímea, az NI operatív részlegének vezetője.

 

Az Infopark „E” épülete az első olyan megvalósult irodaépület Magyarországon, mely megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítését. Az eljárás során figyelembe vették a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedést, a hatékony víz- és energiagazdálkodást, az építéshez felhasznált anyagokat, a belső környezet, levegő minőségét. Az energetikai szempontból „A” minősítésű tanúsítvánnyal rendelkező épületnek 30%-al alacsonyabb a fajlagos energiafogyasztása a jelenlegi magyar szabályozásban megengedett értéknél. Paraméterei alapján a ház a LEED Silver fokozatát nyerte el. Az 1500 m2-nyi területre kötött bérleti szerződéssel az NI csaknem a teljes második szintet birtokba veszi. Az „E” épület bérbeadottsága így januártól 75%-ra emelkedett. Az új bérlő szomszédságában például a Lufthansa Systems, a Kraft Foods, vagy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) található.

Forrás: Inforádió
Tartalmi partnerünk az 

Akik most keresnek üzlethelyet

300 - 2000m²
2021. 01. 16.
300 - 600m²
2020. 11. 27.

Meghirdetné üzlethely keresését?

Ide kattintson!

Üzlethely ajánló

Mozsár Trade Center - üzletek

Mozsár u. 16.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj8.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet_Bemutatóterem és raktár

Kinizsi Pál utca 29

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj7.5 - 10 €/m²/hó+áfa

Premier Outlets Center

Budaörsi út 4.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Cézár Ház

Visegrádi u. 74.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj10 - 13 €/m²/hó+áfa

Árkád Bevásárlóközpont Győr

Budai út 1.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj1 - 50 €/m²/hó+áfa

Budaörs KORZO Shopping Centrum

Építők u. 2-4.

kiadó üzlethely0 m2
bérleti díj6 - 8.5 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Üzlet kereső